Az Otthon

2019. július 19. 18:25 - Magyar Hospice Alapítvány

Az emberek 64 %-a saját otthonában, a jól ismert bútorok között, a megszokott légkörben szeretne meghalni.
A Magyar Hospice Alapítvány az otthoni ápolásban is segítséget nyújt.

„Mindannyian tudjuk, hogy az otthon nemcsak négy falat, tárgyakat jelent, az otthon menedék. Az az ember, akinek van hová − és van kihez − hazamenni, mindenkor könnyebben viseli az élet konfliktusait, csapásait. Az otthon számomra azt is jelenti, hogy valaki meghallgat, valaki megvigasztal.”

Szebben, pontosabban mi sem tudnánk kifejezni, mi mindent jelent az otthon nyújtotta biztonság, az otthon melege, mint ahogyan azt Szabó Magda teszi. Mivel hiszünk az otthon biztonságában, a hospice ellátásnak is meghatározó részét képezi az olyan gondozás, amely a betegek otthonában történik. Hogy miért? Mert mind a beteg, mind a család számára méltóbb, intimebb, emberibb teret biztosít, kevesebb kiszolgáltatottságot jelent.

img_0976.JPG

Mindenkinek joga van dönteni arról, hol szeretne meghalni. Azt pedig pontosan tudjuk, hogy az emberek 64%-a otthon szeretne meghalni.

2018-ban 354 betegnek voltunk az otthonában, egy beteghez átlagosan 16-szor mentünk vizitre, holott ennek dupláját is készek lennénk nyújtani, ha időben keresnének fel minket.

Ha a gyógyító kezelésben már nem részesülő, de még jó állapotú betegek jelentkeznének, és segítséget kérnének tőlünk még a jobb, kiszámíthatóbb állapotban, mind a fizikai fájdalmak tekintetében, mind a lelki megküzdéssel kapcsolatban több, szélesebb körű, átfogóbb segítséget nyújthatnánk − utóbbi esetében akár a betegek, akár családjuk számára.

img_0802.JPG

Az otthonápolást olyan daganatos betegségben szenvedők vehetik igénybe, akik aktív onkológiai kezelésben már nem részesülnek, és kórház helyett szeretnének otthonukban maradni.

A háziorvossal együttműködve, a fájdalomcsillapítás és egyéb testi tünetek csökkentése mellett gondoskodunk a betegek szakszerű ápolásáról is, ugyanakkor felügyeletet sajnos nem tudunk vállalni. Az ellátás feltétele éppen ezért az, hogy a beteg gondozásában a család folyamatosan részt vegyen. Emellett gyógytornászi és pszichológusi segítséget is biztosítunk rugalmasan, egyénre szabottan és természetesen térítésmentesen, hálapénz nélkül.
img_0965.JPG

Gyakran halljuk a „még bírjuk”- mondatot. Ilyenkor megszakad a szívünk, mert tudjuk, halljuk, hogy a segítségünkkel sokkal kevesebbet kellene kibírni. Kérjük, a diagnózis bizonyosságában mihamarabb forduljanak hozzánk bizalommal, hogy mihamarabb, minél többet segíthessünk.

További információ: http://hospicehaz.hu/otthonapolas/ vagy +361 250 55 13.

 

A képek a Magyar Hospice Alapítvány tulajdonát képezik, felhasználásuk nem engedélyezett.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hospicehaz.blog.hu/api/trackback/id/tr1914970522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steery 2019.07.20. 23:00:27

Én már vagy 25 éve azt mondom, hogy ez nem elég. Mindenkinek joga kellene, hogy legyen, hogy eldönthesse, hol, mikor és hogyan szeretne meghalni. Ami alól csak a halálbüntetés következetes alkalmazása jelent kivételt.
És ugyanígy mindenkinek joga kellene, hogy legyen, hogy eldönthesse, hol, mikor és hogyan szeretne megszületni. Pusztán a szimmetria miatt, hogy egyenlő jogok vonatkozzanak az érkezőkre és a távozókra. Bár ennek gyakorlati megvalósítása kissé macerás, mert ehhez a lelkeket még a reinkarnálódásuk előtt meg kéne kérdezni.
Ami viszont vitás kérdés, hogy pontosan hogyan működjön egészében a népesség szabályozás? Mekkora népességnek szabad adott területen, adott erőforrás felhasználási és környezetszennyezési szint mellett élnie? És milyen módszerekkel tartsuk fenn a kiszámolt létszámot? Ez egy létfontosságú kérdéskör, mégis teljességgel szabályozatlan és kaotikus, ami számtalan probléma, bűn és szenvedés forrása ősidők óta.
Várom az ötleteket, javaslatokat a születés, élet, halál kérdéskörében!
süti beállítások módosítása