Távozóban

2020. július 24. 07:30 - Magyar Hospice Alapítvány

A hospice ellátás célja az adott helyzetből kihozni a lehető legjobbat. Tüneti kezeléssel, szakápolással, lelki támogatással, a méltóság és az autonómia megőrzésével. Mindemellett van, hogy betegeink, mint a 86 éves Anna néni is, már inkább elvágyódnak...

„Elég volt, édesem. Engem már senki és semmi nem köt ehhez a világhoz. Akiket legjobban szerettem, már rég meghaltak. A fiam, a férjem és az anyukám. Ők mostanában sokat járnak az eszemben, sokat álmodom is velük. Nagyon hiányoznak. Vágyom rá, hogy velük legyek.

Érzem, ahogy napról napra gyengülök. Mikor a sebemet kötözik, az a látvány egy kínszenvedés. És napról napra hülyülök. Kiesnek a fejemből a dolgok, egyre nagyobb a homály. Ezt átélni valami borzalom.

Tudom, hogy többé az otthonomat sem fogom már látni. Soha többet. Hiányzik a kis házam, pedig itt is jó, kedvesek, olyan ez, mint egy mosolyalbum. És már nem tudnám egyedül ellátni magam. De mégis. Az otthon, az otthon.

De hát nekem ez adatott. És azzal kell valahogy megbirkózni, ami van.”

img_20170515_113928.jpg

---

Az illusztrációként használt fotó a Magyar Hospice Alapítvány tulajdona, engedély nélküli felhasználása tilos.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hospicehaz.blog.hu/api/trackback/id/tr9916044812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2020.07.24. 22:44:14

Én hálás vagyok azoknak, akik apu utolsó másfél hónapját emberivé tették.
Köszönöm!
süti beállítások módosítása