Elköteleződni

2020. március 07. 06:43 - Magyar Hospice Alapítvány

Sokfélék vagyunk. Mautner Zsófi gasztroblogger szerint a nők gondoskodók. Maráz Zsuzsi ultrafutó vallja: a nők erősek. Dobó Kata hiszi, hogy a nők elkötelezettek. Nőnapi Viselj nárciszt! kampányunk kapcsán olyan gondoskodó, erős, elkötelezett nőket – és férfiakat – mutatunk be blogunkon, akik a maguk módján mind kapcsolódnak a Magyar Hospice Alapítvány munkájához, tevékenységéhez. Mai bejegyzésünk az elkötelezettségről szól.

Peti fotós. Édesanyját betegsége utolsó szakaszában ápoltuk otthonában. Már akkor felajánlotta segítségét alapítványunknak: ha fotósra van szükségünk, hívjuk, és jön. Névjegyét azonban másfél-két évig pihentettük, ezután kértük fel egy-egy programunk megörökítésére.

Több közös rendezvény után egyszer meghívtuk fekvőbeteg osztályunkra is, és arra kértük, hogy készítsen életképeket és portrékat betegeinkről és munkatársainkról. Utólag nem is tudjuk, melyikhez kellett nagyobb empátia: úgy mozogni a hospice osztályon, hogy azzal betegeinket, a hozzátartozókat és az ápolókat se zavarja, mindeközben hiteles fotókkal dokumentálni az emberi élet utolsó szakaszának különböző arcait, vagy türelemmel viselni néhány fotózáshoz nem szokott kolléganőnk… nos, ne szépítsük: hisztijeit.

Peti az utóbbi években hálás hozzátartozóból az alapítvány értékei és munkatársai iránt elkötelezett önkéntessé vált. Ő nem a betegágy mellett segít alapítványunknak, hanem azt adja nekünk ajándékba, ami a szenvedélye, a hivatása, amiben profi. Segít nekünk megőrizni a pillanatot. Informálni. Érzéseket átadni, történetet mesélni.

hospice_viselj_narciszt_2020_1200x6282_dobo.jpg

Dobó Kata lassan 20 éve segíti a Magyar Hospice Alapítvány munkáját. Ez alatt az idő alatt neve összefonódott a Magyar Hospice Alapítványéval. Több rendezvényünk háziasszonyaként, kampányaink arcaként, kuratóriumunk tagjaként és önkéntesként, a betegágy mellett is hozzájárul tevékenységünkhöz.

Sok-sok éve kerültem kapcsolatba az alapítvánnyal nagymamám betegsége kapcsán. Azóta sem tudok eléggé hálás lenni azért a hozzáállásért, azért a sok szeretetért és törődésért, amelyet életének utolsó napjaiban kapott.

Hogy mi az, ami azóta is itt tart? Az az emberség, méltóság és kitartás, amit a betegeknél, a családoknál és a munkatársaknál is látok. Hogy megélhetem, hogy segíthetek, és hogy ezzel Szofinak is példát mutathatok. Hogy elképesztő történetek vannak itt, amik nagyon sok erőt adnak az embernek. Hogy így is lehet.”

 Kata és Peti idén nőnapkor egy-egy nárcisz kitűzővel is meglepik szeretteiket.
Támogasd Te is a
gyógyíthatatlan daganatos betegek ápolását: ajándékozz 20 perc gondoskodást a reményt és a rák elleni küzdelmet szimbolizáló nárcisz kitűzővel nőnap alkalmából.

http://viseljnarciszt.hospicehaz.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hospicehaz.blog.hu/api/trackback/id/tr10015507458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása