Merítsünk erőt egymásból

2020. március 21. 07:03 - Magyar Hospice Alapítvány

Sokfélék vagyunk. Mautner Zsófi gasztroblogger szerint a nők gondoskodók. Maráz Zsuzsi ultrafutó vallja: a nők erősek. Dobó Kata hiszi, hogy a nők elkötelezettek. Nőnapi Viselj nárciszt! kampányunk kapcsán olyan gondoskodó, erős, elkötelezett nőket – és férfiakat – mutattunk be blogunkon, akik a maguk módján mind kapcsolódnak a Magyar Hospice Alapítvány munkájához, tevékenységéhez. Mai bejegyzésünk is az értékekről szól, ezúttal azonban kicsit másképpen.

Ma Majkát hívtuk segítségül, aki évek óta a Magyar Hospice Alapítvány egyik legelkötelezettebb támogatója. Nőnapi kampányunk kapcsán arra kértük, mondja el nekünk, mit jelentenek neki a nők. „Csodálom őket. Tőlük kapok inspirációt minden dalomhoz” – mondta, és egy énekes-dalszerzőtől nem is létezhet ennél nagyobb dicséret.

 hospice_viselj_narciszt_2020_1200x6283_majka.jpg

És érdemes itt megállnunk egy pillanatra. Egymás iránti megbecsülésünk és tiszteletünk kifejezése nem magától értetődő és nem mindennapos. Sokszor lehet, hogy feleslegesnek érezzük, máskor pedig nehéznek találhatjuk, hogy szavakba öntsük érzéseinket. „Felnézek rád, mert...” „Fontos vagy nekem.” „Köszönöm, hogy…”. De ahogy Majkának, úgy nekünk is érdemes lélekben odafordulnunk egymáshoz. Különösen azokban a nehéz időkben, amelyeknek most elébe nézünk.

Észrevenni azokat, és köszönetet mondani nekik, akik összefognak az idősek és a súlyos betegek védelme érdekében, hiszen úgy tűnik, vészhelyzetben a világ emberi arcot mutat: megmutatja, mi az érték, megmutatja, ki miért válhat példaképpé. A naphosszat élelmiszerboltban ülő alkalmazott, az egészségügyi dolgozó, a postás, csomagkézbesítő, a buszvezető és a takarító – a kivételek a mások számára ajánlott vagy másoktól elvárt karantén alól. A taxis, a bébiszitter vagy lakástulajdonos, aki szolgálatait ingyen ajánlja fel az értünk dolgozó szakembereknek. A színész, a zenész, vagy az edző, aki online fellépéseivel, óráival segít elterelni figyelmünket. És példaképként viselkedhetünk mi is, akik azzal tehetjük most legtöbbet a közösségért, amelyben élünk, hogy minden előírást betartunk, fegyelmezettek maradunk annak ellenére is, hogy mindennapjaink teljesen felborultak, és hogy olyan sok érzés kavarog most bennünk…

Merítsünk erőt egymásból az elkövetkező napokra, hetekre. Egy-egy őszinte, figyelmes, szó, gesztus most különösen felértékelődik, amikor egy ideig csak a távolból gondoskodhatunk szeretteinkről.

Csatlakozzon Majkához, aki többek közt azzal segíti betegellátási munkánkat ebben a számunkra is nehéz időszakban, hogy egy-egy nárcisszal ajándékozza meg szeretteit, amely kitűzőnként 20 perc ápolási időt jelent betegeinknek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hospicehaz.blog.hu/api/trackback/id/tr3715539172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása